LEGACY - JÖVŐBIZTOS SZERVEZETEKET ÉPÍTÜNK

Hogyan faraghatunk valakiből vezetőt?

2018. június 15. - Legacy Kft.

afternoon-tea-3426395_640.jpg

Gyakran találkozunk azzal az igénnyel, hogy faragjunk valakiből vezetőt, vagyis fejlesszük ki az illető készségeit ezen a téren. Lehet-e vajon tanítani a vezetést? És tanulni?

Tovább

Most akkor van win-win az értékesítésben, vagy nincsen?

door-1590024_640.jpg

Szolgáltatások értékesítésével kapcsolatban gyakran felmerülő kérdés, hogy lehet-e a szolgáltató és a megrendelő szempontjából is kölcsönösen előnyös megállapodásokat kötni. Vagy ez csak egy idealista elgondolás, hiszen a vevő a legolcsóbban szeretné megvenni, amit az eladó meg a lehető legdrágábban adna el? Vajon elérhető itt a nyertes-nyertes állapot, vagy csak finomkodás és képmutatás az egész?

Tovább

Amíg a HR és a vezető egymással marakodnak, a munkavállaló szépen lelép?

fu_jnak.png

Szervezeteknél lépten-nyomon beleütközünk abba, hogy a vezetők és a HR kölcsönösen ki vannak akadva egymásra. És amíg ők egymással meccselnek, a dolgok, amikhez az együttműködésükre lenne szükség, nem haladnak eléggé: legyen ez a stratégia végrehajtása, a munkaerőhiány okozta lyukak betömködése, a motiválás, a megtartás, a munkáltatói márkaépítés, a folyamatok fejlesztése és sorolhatnánk…

Tovább

Az életkori sokszínűség nem fáj, csak jól kell csinálni!

genera_cio_k_1_1.png

Az életkori sokszínűség a munkahelyeken ma már nem opció, hanem megkerülhetetlen adottság. Sokan – legyenek bármilyen szerepben is: vezető, HR-es, egyszerű munkatárs – mégis tartanak tőle. Következzen 6, a való életben már bizonyított eszköz, amelyek segíthetnek az életkori különbségeket erőforrássá változtatni egy szervezet számára!

Tovább

Fut a főnök, de miért?

nature-3290817_640.jpg

Mindannyian látjuk, hogy egyre több a hobbi futóverseny, és egyre többen neveznek az efféle alkalmakon. Trend lett félmaratont vagy akár maratont futni. Gondoltátok volna, hogy a nevezők közel fele közép- és felső vezető? Mitől vált ez a sport ilyen népszerűvé a vezetők körében? Mit ad ez a sport ezeknek az embereknek és miért éppen emellé a sport mellé teszik le a voksukat?

Tovább

Nem jönnek a számok, pedig már voltunk értékesítési tréningen

at-a-loss-2773594_640.jpg

Cégvezetőként, értékesítési vezetőként hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ha beíratjuk magunkat és embereinket egy kiváló értékesítési tréningre, akkor árbevételünk garantáltan növekedni fog, mert a kollégákat ott kitanítják az eladás fortélyaira. De mit lehet tenni, ha a képzés után sem mutatkozik számottevő változás?

Tovább