LEGACY - JÖVŐBIZTOS SZERVEZETEKET ÉPÍTÜNK

Mi kerül a beteljesületlen álmok temetőjébe?

2018. március 23. - Legacy Kft.

pocket-watch-3156771_640.jpg

Voltál-e már úgy, hogy egy ötlet magával ragadott, és heteken, hónapokon vagy akár éveken keresztül csak terveztél és álmokat szőttél? Vajon mi a jó stratégia, ha szeretnéd, hogy ezeket az álmokat meg is tudd valósítani? Beszélj róluk vagy tartsd meg inkább magadnak?

Tovább

7 dolog, amit nem lehet pénzért megvenni a tréningek kapcsán

writing-3205561_640.jpg

A munkavállalóik fejlesztésére tett erőfeszítéseiket a cégek gyakran a tréningekre elköltött forintokban mérik. A nagy kiadásokat aztán sokszor követi a „mieink már mindenen voltak, amit csak kapni lehet a piacon, mégsem változott igazán semmi...” érzése. Vajon min múlik, hogy hogyan hasznosulnak az emberek fejlesztésére fordított összegek? Lehet, hogy pénzért itt sem kaphatunk meg mindent?

Tovább

A beosztottam túlszárnyal engem! Te jó ég, mi lesz most?!

board-761586_640.jpg

Ha felmérnénk a vezetőkben megfogalmazódó félelmeket, valószínűleg előkelő helyet foglalna el az, hogy valaki a csapatukból túlszárnyalja őket. Hogy van az, hogy míg néhány vezető a legnagyobb érdemnek éli meg, hogy a keze alatt valaki szárnyra kap, másokban gyakran ekkora félelmet vált ki? Mi lehet az, ami azon keveseknél megvan, akik ilyenkor vezetőként a fenyegetettség helyett sokkal inkább a büszkeséget élik meg a beosztottjaikkal kapcsolatban? Mi mindent kell megtanulni a fenyegetettséget megélő vezetőtársaiknak?

Tovább

5 tipp, hogyan tudsz 10 napot dolgozni 5 nap alatt

ladder-1241122_1920.jpg

Voltál már olyan helyzetben, hogy rengeteg munkát kellett elvégezned szűk időkeretben? Akár a normál munkaidődbe beleférő feladatok duplája jött szembe, és nem volt mese, meg kellett csinálni? Következzen néhány tipp, hogyan lehet átvészelni egy ilyen időszakot átmenetileg. Hosszú távon viszont nem javasolt az extrém terhelés, mert fizikai és pszichés tüneteket okozhat.

Tovább

Coaching-kultúra - egy újabb hype vagy több annál?

desktop-background-3070129_1920.jpg

A szervezeti működésnek is megvannak a maga aktuális hype-jai, divathullámai. Vajon a coaching-kultúra a következő varázsige, ami előbb berobban és eluralja a diskurzust, aztán, ahogy lenni szokott: elkopik, kiüresedik és eltűnik? Mi kell ahhoz, hogy ne így legyen, hogyan kell jól használni, tartalommal megtölteni ezt a kifejezést?

Tovább

Béla bácsi Gestalt ciklusa

cloud-2104829_1920.jpg

A Gestalt ciklus segít megfigyelni és értelmezni az emberi kapcsolatok minőségét, az önmagunkkal és a környezettel történő kapcsolódás módját és kiegyensúlyozottságát. A segítségével megvizsgálhatjuk egy tréning dinamikáját, és ezen belül egy ellenálló résztvevő magatartását is. Pontosan ezt teszem Béla bácsi, egy nyugdíj előtt álló, először visszahúzódónak tűnő tréningrésztvevő viselkedése kapcsán.

Tovább