LEGACY - JÖVŐBIZTOS SZERVEZETEKET ÉPÍTÜNK

Fejlesztenünk kellene a vezetőket, na de hogy’ kezdjünk hozzá?

2018. szeptember 21. - Legacy Kft.

running-man-1149787_640.jpg

Ma már több cikkben olvashatunk arról, hogy mennyire fontos a vezetők fejlesztése és ezen belül is, hogy mennyire előtérbe kerül napjainkban a legalsó vezetői réteg megtartó ereje. Emellett nem csak egy-egy szervezeti tünetet szükséges kezelni, hanem fel kell készülni a jövőbeli kihívásokra is. A feladat komplex, de mégis hogyan érdemes nekikezdeni?

Tovább

Neked mi segít megbirkózni a változások okozta stresszel?

Tudd meg a Reziliencia-diagram segítségével!

reziliencia_ci_mlap.png

Vezetőkkel való munkánk során manapság gyakran téma a fokozott stressz megélése. Ha tudatosítjuk külső és belső erőforrásainkat, fejlesztjük lelki állóképességünket, gyorsabban visszanyerjük egyensúlyunkat, teljesítőképességünket. Vezetőként a másokra gyakorolt személyes hatásunk sokkal intenzívebb, így nem mindegy, hogy mosolyogva, vagy feszült arccal érkezünk-e a munkahelyre. A tudatosításnak egyik eszköze, az önfejlesztésnek kiindulópontja lehet, ha Reziliencia-diagrammal ránézünk a jelen helyzetre.

Tovább

Nem vagyok főnök, de mégis vezetőnek kell lennem!

vezetnem_kell.png

A szervezeteket manapság jellemző turbulenciában van egy biztos pont, amihez visszaszaladunk, ha teljes a káosz, ez pedig a szervezeti struktúra. Ki a vezető, ki kinek riportál, ki kinek a beosztottja, mi a „hivatalos szolgálati út”. Csakhogy ez a támaszték sem mindig van meg, hiszen agilis vagy projekt szervezetekben sokaknak követőkre kell lelniük anélkül, hogy ehhez vezetői pozíció társulna. Hogyan lehet ezt mégis jól csinálni?

Tovább

Te mennyire vagy agilis? És a csapatod?

that_s_it.png

Az agilis szemlélet szerinti munkaszervezés népszerű az IT szervezetekben és egyre inkább megjelenik más szektorokban is. Általában ezek az első látványos változások, amiket az agilitás bevezetésekor megteszünk: felfúrunk a falra egy fehér táblát, a feladatainkat színes cetliken a táblán vezetjük, kialakítunk egy rendszert: naponta egyszer körbeálljuk a táblát, elmondjuk, hogy mennyit haladtunk, szerencsés helyzetben az is kiderül, ha valaki el van akadva és segítséget kér a csapattársaitól… De vajon ekkor már tényleg agilisek vagyunk? Vagy ez csak a látszat? Hogyan nézzünk rá a saját helyzetünkre? Miből láthatjuk még, hogy jó úton járunk az agilitás felé? Erre keresek választ ebben a bejegyzésben.

Tovább

Coachszemlélet a vezetésben: Ésszel, szívvel - nem erővel

risk_1.png

Egyre többet hallani mostanában a coachszemléletről. Ez örömteli dolog, valóban sokat adhat egy szervezetnek. De csak ha ügyesen használjuk: ésszel és szívvel. Egyébként többet árt, mint használ. Hadd mutassam meg egy érzékletes példa mentén, milyen az, amikor túltoljuk – úgy igazán erőből. S hadd mutassak egyúttal pár szempontot, ami iránytűként szolgálhat a coachszemléletű vezetőnek.

Tovább

A vezető, mint munkavállalói élmény

facebook-3197969_640.jpg

Az elmúlt évek a HR szakmában az ügyfélélmény és a dolgozói elkötelezettség jegyében teltek. Sokat dolgoztak ezen a vállalatok, legalábbis azok, amelyek felismerték, hogy ahhoz, hogy jól prosperáljanak, lojális ügyfelekre és elkötelezett munkavállalókra van szükség. Sokan még éppen, hogy megértették ennek a fontosságát, máris itt az új szervezeti kihívás: hogyan nyújtsunk munkavállalói élményt?

Tovább