LEGACY - JÖVŐBIZTOS SZERVEZETEKET ÉPÍTÜNK

Agilis coach 2.0: avagy mi minden tud minőségi változást hozni egy agilis coach teljesítményébe?

2. rész

2019. április 19. - Legacy Kft.

0_boy-4054961_1920_1.jpg

Az előző blogposztban ránéztünk néhány olyan területre, amelyre tudatos figyelmet fordítva minőségi változás érhető el az agilis coachok működésében. Beszéltünk a szerepidentitásról és az önismeretről, a kommunikációs készségről és a coaching-alapokról. Jöjjenek most azok a területek, amelyek sokkal inkább a csapatok működtetéséhez és az egész szervezet működéséhez kötődnek: a facilitációs készség, a csapatdinamikai ismeretek, a szervezetfejlesztői szemüveg és a teamcoaching alapok.

Tovább

Agilis coach 2.0: avagy mi minden tud minőségi változást hozni egy agilis coach teljesítményébe?

1. rész

600x330_girls-4051347_1920.jpg

Sokan még csak az agilis átállás küszöbén vannak, de azok se dőljenek kényelemesen hátra, akik már jó régen átlépték a küszöböt. Oké, igaz, hogy ha valaki agile coach szerepbe kerül, az már önmagában – jó esetben – stabil, magasszintű szakmaiságot feltételez: az agilis módszertan alapos ismeretét, biztos interperszonális készségeket (kommunikációs készséget, együttműködési készséget, konfliktuskezelést), az adott területen való technológiai jártasságot és persze némi üzletértést is. Na, de ez korántsem jelenti azt, hogy akkor már nincs tér arra, hogy jobbá váljon valaki, és fejlődjön agilis coach minőségében!

Tovább

Agilis családok, sziasztok!

facial-2089059_1920.jpgAz agilitásról sokaknak kapásból a szoftverfejlesztés ugrik be annak ellenére, hogy maga a szemléletmód ennél jóval szélesebb körben alkalmazható. Az minden esetre biztos, hogy az agilis működést a munkahelyeken, szervezeti keretek között keressük. Pedig az otthonok falai közt, a családi működésben is gyakran tetten érhető. Ismerd meg az agilis családokat!

Tovább

A munkahelyi elismerés 5 nyelve

present-1897539_1920.jpgAngol, német, elismerés, olasz, föníciai. Melyik a kakukktojás? Bármilyen meglepő, a föníciai, mert az az egyetlen holt nyelv a fentiek közül. Habár az elismerés nyelvekből bizonyítványt nem lehet szerezni, de vezetőként ez egy roppant fontos tudás, amit érdemes elsajátítani, ha szeretnénk kifejezni a megbecsülést és növelni az elkötelezettséget.

Tovább

Vezetőként ezért ne adj a csapatodnak visszajelzés helyett fejlesztési programot

despaired-2261021_1920.jpgMa már egy vezető alapvető feladata, hogy fejlessze az embereit. Ennek kapcsán egyre többször fogalmazzák meg felénk azt az igényüket, hogy szeretnének a csapatuk számára valamilyen fejlesztési programot csinálni. Egy ilyen kezdeményezés azonban csak akkor lehet eredményes, ha nem egy olyan űrt igyekszünk betölteni vele, amit valójában egy el nem végzett vezetői faladat okoz. Hiába lenne jó, egy fejlesztési program nem pótolhatja a vezetői visszajelzést!

Tovább