LEGACY - JÖVŐBIZTOS SZERVEZETEKET ÉPÍTÜNK

Szerep, nem szerep?

2019. június 14. - Legacy Kft.

band-426829_1920_1.jpgTe is észrevetted már, hogy minden csapatban van egy olyan személy, akinek a fejéből pattan ki az összes jó ötlet? Vagy hogy mindig van valaki, aki ezeket kritizálja, akinek még ezek sem elég jók? És az örök elemzők, akik inkább 3-szor átrágnak minden információt, lehetőséget, mielőtt döntést hoznak? Ha a válaszod igen, akkor az alábbi blogban részletesebben olvashatsz arról, mi áll ezeknek a mintázatoknak az elméleti hátterében.

Tovább

Mit tanulhatsz az EQ és a vezetés kapcsolatáról a Trónok Harca hőseitől?

ruin-54228_1920.jpgMost, hogy mindenki a Trónok harca évadzárás lázában ég, érdemes egy pillantást vetni arra, milyen vezetési stílusok jelentek meg a sorozatban. Ehhez az elemzéshez a Daniel Goleman-féle 6 vezetési stílust veszem alapul, amit 2000-ben publikált kutatása alapján dolgozott ki, az EQ kompetenciákra alapozva.

Tovább

Így védekezünk automatikusan a stresszes helyzetekben

high-five-4102546_1920.jpgAmikor félünk valamitől, szorongunk, akkor igyekszünk azt a dolgot elkerülni, megúszni, vagy épp tudomást sem venni róla. De mi van azokkal a félelmekkel, azokkal a stresszes, konfliktusos helyzetekkel amik a mindennapokban, a munkahelyünkön érnek bennünket – tehát amik szinte elkerülhetetlenek? Azok ellen hogy védekezünk?

Tovább

Agilis coach 2.0: avagy mi minden tud minőségi változást hozni egy agilis coach teljesítményébe?

2. rész

0_boy-4054961_1920_1.jpg

Az előző blogposztban ránéztünk néhány olyan területre, amelyre tudatos figyelmet fordítva minőségi változás érhető el az agilis coachok működésében. Beszéltünk a szerepidentitásról és az önismeretről, a kommunikációs készségről és a coaching-alapokról. Jöjjenek most azok a területek, amelyek sokkal inkább a csapatok működtetéséhez és az egész szervezet működéséhez kötődnek: a facilitációs készség, a csapatdinamikai ismeretek, a szervezetfejlesztői szemüveg és a teamcoaching alapok.

Tovább

Agilis coach 2.0: avagy mi minden tud minőségi változást hozni egy agilis coach teljesítményébe?

1. rész

600x330_girls-4051347_1920.jpg

Sokan még csak az agilis átállás küszöbén vannak, de azok se dőljenek kényelemesen hátra, akik már jó régen átlépték a küszöböt. Oké, igaz, hogy ha valaki agile coach szerepbe kerül, az már önmagában – jó esetben – stabil, magasszintű szakmaiságot feltételez: az agilis módszertan alapos ismeretét, biztos interperszonális készségeket (kommunikációs készséget, együttműködési készséget, konfliktuskezelést), az adott területen való technológiai jártasságot és persze némi üzletértést is. Na, de ez korántsem jelenti azt, hogy akkor már nincs tér arra, hogy jobbá váljon valaki, és fejlődjön agilis coach minőségében!

Tovább