LEGACY - JÖVŐBIZTOS SZERVEZETEKET ÉPÍTÜNK

Agilitás a HR-ben – Hogyan építsünk agilis házat varázslat nélkül?

2018. december 07. - Legacy Kft.

agilis_hr_1.png

Már szinte a csapból is az agilitás folyik, de mi is ez valójában? Miért lett ez ennyire trendi? És hogyan lehet jelen ez az emberek fejlesztésében?

Tovább

Hogyan válhatunk házon belül professzionális szervezetfejlesztő partnerré?

entrance-2605087_640.jpg

Hogyan válhat egy vállalaton belül dolgozó fejlesztő szakember a szervezet professzionális támogatójává? Miként gondolkodik egy eredményes belső szervezetfejlesztő a saját szerepéről? Ezekről beszélgettünk vendégeinkkel a legutóbbi Meetupunkon, és a lényeget most megosztjuk veletek is!

Tovább

Miért csalódunk az új módszerekben?

metro-3714290_640.jpg

Számos szervezet felismerte, hogy ha a jövőben is sikeresek akarnak maradni, nem mehetnek tovább a dolgok ugyanúgy, mint eddig. Így igyekeznek új módszereket, eszközöket meghonosítani, az eredmény azonban legtöbbször mégsem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Mi a baj az újításokkal? Ha semmi, akkor hogyan érhetünk el valódi változást látszateredmények helyett?

Tovább

Amikor egy coach csoportos coach-csá meg teamcoach-csá válik...

amikor_egy_coach_ci_mlap.png

... akkor hirtelen fordul egyet a világ. Hogy miért? Mert egyrészt a hatás, amit el tud érni, sokkal nagyobb lesz. Másrészt, számos kihívással és személyes fejlődési lehetőséggel szembesül. Harmadrészt sokkal több megbízásért „szállhat ringbe”, mert egyre nagyobb a szervezetek nyitottsága ezek iránt a fejlesztési formák iránt. Legyen szó akár belső, akár külső coachról.

Tovább

5 dolog, amivel tönkretesszük a mentor programunkat

dominoes-719199_640.jpg

Az, hogy a szervezetekben miért van szükség mentorokra, miért meghatározó a szerepük az új kollégák beilleszkedése és megtartása szempontjából, egyre kevésbé szorul magyarázatra. A kérdés inkább az, hogy szektortól és mérettől függetlenül miért küzd sok cég azzal, hogy jól működő mentor programot alakítson ki és tartson fenn.

Tovább

Működő csapatot akarsz, vagy elég egy kis szórakozás?

sunset-3654527_640.jpg

Az nem kérdés, hogy a szervezetek sikere egyértelműen összefügg a benne dolgozó csapatok sikerességével, és hogy az egyének elköteleződése, motivációja és eredményesége is függ attól a csapattól, amiben dolgoznak. Éppen ezért az emberek közti együttműködés minősége mindig is fókusz kérdés volt a megrendelők és a fejlesztő szakemberek szemében, abban azonban, hogy milyen megoldásokban gondolkodtak és gondolkodnak, bizony jelentős szórás van.

Tovább

Innováljunk, de hogyan?

attitude_structire_skills.png

Manapság az már nem kérdés, hogy a cégek nem engedhetik meg maguknak azt, hogy ne innováljanak. A jövőbiztosság egyik záloga a folyamatos megújulás. Megújulni sokféleképpen lehet, ennek egyik módja a szervezet innovatív képességének megteremtése, megerősítése. (Lehet más egyéb módja is megújulásnak, például egy összeolvadás, vagy egy felvásárlás.) Vizsgáljuk meg, mi mindenre érdemes ránézni, ha erre adjunk a fejünket.

Tovább