LEGACY - JÖVŐBIZTOS SZERVEZETEKET ÉPÍTÜNK

Ki mit gondol a csapatodról?

2019. november 15. - Legacy Kft.

cover_1114_v2.jpgVeled is előfordult már, hogy amikor csatlakoztál egy csapathoz, hirtelen az az érzésed támadt, hogy egy rakás UFO közé keveredtél? Vagy éppen ellenkezőleg, úgy tűnt, hogy valami egészen idillibe csöppentél? Min múlik, hogy milyen elvárásokkal érkezik valaki egy új csapatba? És miért fontos ez neked vezetőként?

Tovább

Az a bizonyos első néhány másodperc

nyito_owl-158087.pngVeled is előfordult már, hogy amikor először találkoztál valakivel azonnal „tudtad”, hogy jóban lesztek, vagy épp ellenkezőleg az idegeidre fog menni az illető? Mindehhez elég volt egy szó, egy mozdulat, egy ruhadarab, vagy bármilyen más apróság? Ha ismerős a helyzet, és érdekel a téma akkor az alábbi blogot ajánlom figyelmedbe!

Tovább

Az év vége margójára

burnout-2291874_1920.jpgMegérkezett a hideg ősz, a tél is a nyakunkon már, hideg van, lassan sötétben ébredünk és sötétben érkezünk haza. A munkahelyen megkezdődött az év végi hajrá, egyre több a meeting, mindenki egyre elfoglaltabb, minden határidő valahogy egyszerre van itt, az idei vállalásainkra is rá kellene még nézni. De itt vannak az ünnepek is, amit inkább nem is részleteznék csak összegzem: ÉV VÉGE.

Tovább

Építsetek szervezeti kultúrát, ne csak lózungokat!

people-3152585_1920.jpgMindig izgalmas szakmai feladat, amikor vezetői csapatokat kísérünk abban a folyamatban, hogy jövőképüket, küldetésüket, értékeiket megfogalmazzák, vagy az anyavállalattól kapott irányelveket magukra értelmezzék, alakítsák. Teszik ezt abban a hitben, hogy így hozzájárulnak a szervezeti kultúra jobbá / át- / újra formálásához.

Tovább

Visszajelzés: a nagy mumus

coverfeedback-2990424_1920.jpgKi az közületek, aki bátran, akár napjában többször is könnyedén ad visszajelzést? Valószínűleg nagyon kevesen mondhatják el ezt magukról, viszont annál többen vágynak erre. Vagy azért, mert munkaköri kötelességük (például vezetők), vagy azért, hogy a saját érdekeiket jól képviseljék, és ha az sérül, azt tudják jelezni. Nézzük pár praktikus tippet, ami segíthet abban, hogy ez a vágy valósággá váljon.

Tovább

Szervezeti kommunikáció: ez nem kabaré!

espresso-3380927_1920.jpgA kabaréjelenetek alapfelállása, hogy van valami, amit többféleképpen lehet érteni vagy amiről pont az nem tud, akit leginkább érint. Ebből persze jó kis bonyodalom lesz, amin remekül szórakozik a közönség. Az azonban már koránt sem olyan vicces, amikor az ember maga is a kabaré szereplőjévé válik egy-egy szervezet keretei közt dolgozva. Mi az a gyakran elfelejtett lépés, ami segít elkerülni a zűröket a szervezeti kommunikációban?

Tovább

Így csinálj a manuális, 5 sebességes csapatodból automata, sportfokozatos csapatot!

opening.jpgIsmerős a helyzet, amikor szabadságra készülsz menni, és már előre azon töprengsz, hogy a csapatod vajon hogy fog boldogulni nélküled, ki fog helyettesíteni? Vagy, ami rosszabb, már benn sem vagy az irodában, de rendszeresen pittyog a telefonod, ellenőrzöd a leveleidet, 2 óránként beszélned kell valakivel? Ha igen, akkor itt az ideje, hogy automata, sportfokozatos, tolatóradarral – és minden egyéb extrával – felszerelt csapatot csinálj magatokból!

Tovább