LEGACY - JÖVŐBIZTOS SZERVEZETEKET ÉPÍTÜNK

A teljesítmény nő nyomás alatt, vagy mégsem?

2020. június 05. - Legacy Kft.

nyoma_s_2_600x330.png

Te észrevetted már, hogy a különböző helyzetekben változik a teljesítményed? Kíváncsi vagy, mi állhat a hullámzó teljesítmény hátterében, hogy hogyan hat ránk, emberekre a nyomás, a versengés, a nézőközönség?

Tovább

Kritikai gondolkodás – micsoda?

heads.jpg

Elgondolkodtál valaha már azon, hogyan gondolkodsz? Mi jellemzi a te gondolkodásmódodat? A World Economic Forum (WEF) által 2020-as évtizedre diagnosztizált top 10 kompetencia egyike a kritikai gondolkodás. Vigyázat, nem összekeverendő a kritikus gondolkodással! Szép-szép, már munkaköri leírásokban is találkozhatunk vele, de ez micsoda is pontosan?!

Tovább

Hiszel a második esélyben?

A “Hogyan biztosítsd vezetőként a munkatársak 3 legfontosabb szükségletét?” című sorozatunk 3. része

hiszel_a_ma_sodik_ese_lyben_600x330.png

Te mit gondolsz a második esélyről? Hiszel benne? Volna kedved egy játékhoz? Képzeld el, hogy ami most történik, azért van, hogy egy második esélyt adjunk magunknak vagy akár másoknak. Mit szólnál, ha ez a helyzet ahhoz segítene hozzá minket, hogy amikor visszatérünk a munkahelyünkre, a családunkhoz, a szeretteink közé, a barátaink körébe, akkor az egy lehetőség lenne, hogy jobban csináljuk, mint korábban? Mi az, ami eléggé fáj ahhoz, hogy ne folytasd azt, ahogyan eddig csináltad? Mi az, amire eléggé vágysz ahhoz, hogy változtass annak érdekében, hogy elérd a kívánt célt?

Tovább

Hogyan biztosítsd vezetőként a munkatársak 3 legfontosabb szükségletét?

1. rész – Az elismerés

give_positive_strokes_600x330.png

A világ, a külső elvárások drasztikusan megváltoztak az elmúlt hetekben, azonban az alapvető emberi szükségleteink nem. Felelős felnőttként sokat tehetsz annak érdekében, hogy ezek a szükségletek ne szenvedjenek hiányt, és vezetőként is vannak lehetőségeid erre. Íme egy egész lista!

Tovább

Hogyan legyél pálma?

socratea_exorrhiza_600x330.jpg

Dél-Amerikában létezik egy olyan pálmafa, amely a talaj erodálására reagálva szépen lassan vándorol szilárd talajt keresve az erdőben, ahol új gyökeret tud ereszteni. Miután az új gyökerek megkapaszkodtak a földben, ez a pálmafa előrehajol és a régi gyökereit a levegőbe emeli – tehát vándorol tovább. A pálmafa itt azt jelenti számomra, hogy felismerem a nehézségeket, szembenézek velük és alkalmazkodom hozzájuk, annak érdekében, hogy végül erősebbé váljak. Sokan úgy nevezik reziliencia, avagy rugalmas alkalmazkodóképesség.

Tovább