LEGACY - JÖVŐBIZTOS SZERVEZETEKET ÉPÍTÜNK

Legacy: A szervezetfejlesztés és mi

Egy találkozó margójára…

2021. szeptember 17. - Legacy Kft.

3.JPGPezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgatottan keresgélő pillantásokat és boldog újra találkozásokat. Hallani a nevetéseket, azt, ahogy a teret a beszélgetések sokasága megtölti és részese lenni annak, hogy rövid időn belül új ismerettségek köttettek. Pár óra hosszáig ismét kapcsolódhattunk egymáshoz, megélhettük, hogy közös nyelvet beszélünk, inspirálódhattunk, tanulhattunk egymástól, mint tettük annak idején a képzéseken.

Visszagondolva, mi vitt oda minket? Színes a paletta… A tudásszomj, a kíváncsiság, új készségek, képességek elsajátítása és begyakorlása, a trénerek személye, a szakmai színvonal, a jövőbeli hivatásunk megalapozása vagy „csak”, hogy fejlesszük magunkat, magunkért, a környezetünkért.

1.JPGÉs ahogy elindult a képzés (volt, akinek már a 3. a Legacy-nál) alkalomról alkalomra egyre több ismeretet szívtunk magunkba, gyakoroltunk társainkon, magunkon. Mindez nemcsak abban segített minket, hogy a megszerzett eszközök, módszerek beépüljenek a hétköznapi működésünkbe, hanem formálták gondolatainkat, új nézőpontokat adtak, „térképet”, hogy eligazodjunk mások és saját működésünkön. Fejlődött az önismeretünk, önbizalmunk, bővült az eszköztárunk és egyre magabiztosabban mozogtunk a csoportban, ami mindig megtartott, emelt és elfogadott minket (még akkor is, ha kicsit setesuták voltunk – és persze sokszor ebből tanultunk a legtöbbet).

A képzés alatt idegen emberekből összetartó közösségek születtek. Voltak olyan csoportok, akik a képzés után is együtt maradtak és akadtak, kiknek útjaik elváltak. De ezen az Alumnin most ismét megtapasztalhattuk a közösség pozitív erejét, energiáját. Mert bárhol is legyünk és bármit csináljunk összeköt minket egy láthatatlan fonál, egy gondolkodásmód, egy szemlélet. Hatással voltunk, vagyunk és leszünk egymásra, mi mindig Legacy Alumnisok!

4.JPGA mostani találkozón a kötetlen beszélgetés mellett kicsit strukturáltabb formában (World Café módszertanát hívva segítségül) kis csoportokban is beszélgettünk a jelenlegi kihívásainkról, összegyűjtöttük, hogyan segít minket mindaz, amit a Legacy képzésén tanultunk és ránéztük arra is, hogy fejlesztő szakemberként mi mindennel vértezzük fel magunkat, hogy jól vegyük az előttünk álló kihívásokat. Rövid idő alatt sok információval gazdagodtunk, egy-egy gondolat újabbakat szült és élveztük a kreatív alkotás közös folyamatát.

Zsuppán Zuzsanna
szervezetfejlesztő, buisness coach
süti beállítások módosítása