LEGACY - JÖVŐBIZTOS SZERVEZETEKET ÉPÍTÜNK

Miért mentem coachképzésre?

2020. február 19. - Legacy Kft.

87061807_1769927233131811_151020816882991104_n.jpg

A magától értetődő válasz az lenne, hogy azért, mert coach akartam lenni. “Ma már úgyis mindenki coach, miért ne lennék én is coach?” Valójában (akkor még) nem ez motivált. Akkor mégis miért szántam rá az időt és a pénzt az egyik legjobb szakmai színvonalú, nemzetközileg akkreditált hazai coachképzésre?

Tovább

Mitől jó egy mentor?

jo_mentor_nyito_600x330.png

Mit adhat egy mentor? És különben is, kinek van szüksége mentorra? Manapság rengeteg szervezet (for profit, non profit egyaránt) alkalmazza a mentoringot, mint a fejlesztés egy lehetséges módját. Nem újkeletű a jelenség, messzire nyúló történelmi hagyományai vannak: Odüsszeusz távollétében Mentorra, öreg barátjára bízta fiát, hogy segítse őt. Bár a kifejezés innen származik, meggyőződésem, hogy maga a mentoring sokkal régebbre nyúlik vissza, és hogy már az ősember is kiaknázta ezt a fejlesztési módot, legyen szó akár mamutvadászatról, akár barlangrajzok készítéséről.

Tovább

Mihez kezdj az ellenállással?

resistance_600.png

A Tréner-Tanácsadó-Facilitátor – vagy ahogy mi hívjuk, TTF – képzésünkön az egyik legforróbb téma az ellenállás kezelés szokott lenni. Ez az, amitől mindenki tart. Hogyan fogom kezelni, ha valaki befeszül? Mit mondjak, ha nem akarják megcsinálni a feladatot? Mit kezdjek a saját érzéseimmel? Mi lesz, ha rosszul reagálom le a helyzetet? Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel a tanulócsoportokban. Persze, nemcsak tréningeken, hanem bármilyen csoportos helyzetben találkozhatunk ellenállással, legyen szó egy megbeszélés, egy projekt, vagy egy csapat vezetéséről.

Tovább

Nem mindenkinek ajánlott a holacracy

nem_mindenkinek_aja_nlott_a_holacracy_nyito_600x330.png

A decemberben megjelent blogpost során elsősorban a saját tapasztalataimat osztottam meg. Maga a holacracy bevezetése nagyon jól hangzik, jó a story, ami körülötte forog, mi számos kézzelfogható eredményt is elértünk vele, ugyanakkor nem mindenkinek ajánlott. Az alábbi postban a saját véleményem mellett általam megkérdezett, holacracy bevezetésében már részt vett szakértők szubjektív véleményét is összefoglalom arra a kérdésre válaszolva, hogy kinek ajánlott, és kinek nem való a holacracy.

Tovább

Jövőbiztos kompetenciák, avagy hogyan készülj 2020-ra?

12_13_nyito.jpg

Valószínűleg Te is nap mint nap érezed, látod, hallod, tapasztalod, hogy elképesztő nagy változásban van a világ. Ember legyen a talpán, aki ezt időnkénti szorongás, lemaradás érzés, önmaga megkérdőjelezése, vagy ellenállás/tagadás nélkül, vegytiszta lelkesedéssel fogadja. Akkor mégis mihez kezd? Adaptálódj, az már eddig is sokszor bejött!

Tovább

Kapuőrök és Cézárok: a szervezetek teljhatalmú urai

cezarvsgatekeeper.jpg

Hogy micsoda? Ilyen még van? Teljhatalmú uraságok szervezetekben, amikor mindenki felhatalmazottságról, döntések delegálásáról meg bevonásáról beszél? Igen, bizony, sajnos létező jelenség, még a legfelvilágosultabb szervezetekben is akad belőlük bőven. Az csak hagyján, hogy vannak, de hatásukat tekintve iszonyatosan destruktívak, és nagyon mérgezőek a kultúrára nézve. Nem árt, ha érzékeljük ezt a jelenséget, és nem árt, ha valamit kezdünk vele.

Tovább