LEGACY - JÖVŐBIZTOS SZERVEZETEKET ÉPÍTÜNK

Döntések bűvkörében

2020. augusztus 07. - Legacy Kft.

toy-5441455_1920.jpgMit egyek ebédre, rizs vagy tészta? Mit nézzünk a moziban? Melyik jelöltet vegyük fel a két nagyon ígéretes közül? Hova menjünk nyaralni? Ki megy el a boltba bevásárolni? Milyen autót vásároljak? Melyik iskolába írassuk a gyerekeket? Döntések, döntések, döntések. Mindennaposak, egyesek egyszerűbbek, egyesek bonyolultabbak, de azon gondolkoztál már, hogy vajon mi alapján hozunk döntést, és hogy milyen hibákat lehet elkövetni ilyenkor?

Tovább

6 dolog, ami jól jön a nehéz beszélgetésekhez a csapatban

design-2808311_1920.png

Vannak azok a beszélgetések egy csapatban, amiktől hidegrázást kapunk. Mert nehéz benne lenni, mert inkább nem vennénk tudomást a problémáról, vagy ha tudunk is róla, azt kívánjuk, hogy sose kelljen beszélni róla. Olyan jelenségekről van itt szó, amelyek valamiért nehézséget okoznak a csapattagok számára, amelyek akadályozzák a csapatot, hogy jobb (eredményesebb) csapattá váljanak. Olyan elakadások, amelyekről már csak azért is kellemetlen beszélni, mert valahogy mindenki benne van, és nehéz szembenézni azzal, hogy mi magunk szabotáljuk a saját vagy a csapat eredményességét.

Tovább

Mi kell ahhoz, hogy (jó) vezető lehess?

nyito_origami-1308378_1920_v2.jpgVezetőnek születni kell. Sokan vélik, hogy ez az állítás megállja a helyét. Vagy azért, mert felismerték saját adottságaikat és ezekre alapozva vállaltak vezetői szerepet. Vagy azért, mert azt érzik, hogy ez nem nekik való pálya. Az igazság az, hogy ahhoz, hogy vezetők lehessünk, valóban meg kellett születni. De a többi már csak rajtunk múlik.

Tovább