LEGACY - JÖVŐBIZTOS SZERVEZETEKET ÉPÍTÜNK

Legacy: A szervezetfejlesztés és mi

Az év vége margójára

2019. november 01. - Legacy Kft.

burnout-2291874_1920.jpgMegérkezett a hideg ősz, a tél is a nyakunkon már, hideg van, lassan sötétben ébredünk és sötétben érkezünk haza. A munkahelyen megkezdődött az év végi hajrá, egyre több a meeting, mindenki egyre elfoglaltabb, minden határidő valahogy egyszerre van itt, az idei vállalásainkra is rá kellene még nézni. De itt vannak az ünnepek is, amit inkább nem is részleteznék csak összegzem: ÉV VÉGE.

A szervezetünk reakciója pedig a rá nehezedő nyomásra, nem más, mint a stressz. Óriási fókuszban van ez a kifejezés manapság, de a fent említett indokok és időszak miatt mégis úgy éreztem erről fogok cikket írni.

Visszatérve a stresszre tehát, ez egy válaszreakció és nem a minket ért nyomás. A minket érő ingerekre választ küldünk, de az adott válasz és a kapott inger közötti résben lehetőségünk van másképp dönteni. Lehetőségünk van kezelni a zsigerből jövő stressz okozta reakciónkat. Különösen, hogy a stressznek belső okai ugyanúgy lehetnek, mint a saját percepciónk vagy önmagunkról kialakított képünk. Nem mindig a környezetünkben kell tehát keresni az okát.

switch-4539115_1920.jpgA stressz viszont nem feltétlenül ártalmas. Létezik „jó” és „rossz” stressz. Előbbit eustressznek, utóbbit distressznek nevezi a szakirodalom. Az eustressz olyan pozitív izgalommal járó helyzetekhez kapcsolódik, amikor képesnek érezzük magunkat arra, hogy megbirkózzunk a helyzettel. A leküzdhető helyzeteket pozitív élményként élhetjük meg, előre mozdulásnak érezzük. Bár adott fiziológiai reakciók tekintetében nagyon hasonlítanak, a distressz az, amely hosszabb távon a szervezet olyan fokú elhasználódásával jár, ami már a szervezet megbetegedéséhez is vezethet. Ezek a helyzetek nagyfokú kellemetlenséggel járnak, bizonytalanság érzéssel, a problémát nagyobbnak érezzük magunknál és minden kiszámíthatatlannak tűnik. Amíg a pozitív izgalmakra szükségünk van, a distresszt minél inkább kerülnünk és/vagy kezelnünk kell.

A tudatosság életünk ezen területén is jól jön. Ha ránézünk az élet különböző területeire, mint a munka és magánélet érdemes végig gondolni, hogy milyen jelenlévő stresszforrásokat (váratlan életesemény, munkahelyi változások, egészségügyi állapot vagy akár az intenzív sport, helytelen táplálkozás) tudunk beazonosítani? Ha ezeket a stresszforrásokat csoportokba rendezzük aszerint, hogy mennyire kezelhető, részben kezelhető és nem kezelhető már elindulhatunk a megoldás irányába. Tovább gondolva, milyen jelei és testi tünetei vannak az egyes stresszforrásoknak? Testünk sokszor előbb jelez, mint ahogy ténylegesen tudatosítanánk a minket érő ingereket. Milyen védelmi stratégiákat tudunk kialakítani és milyeneket használunk már most adott stresszforrások megelőzésére?

A tágabb értelemben vett életmódnak fontos szerepe van abban, hogy milyen eredményesen tudunk túljutni a nehézségeken, és hogy mennyi stressz ér minket. Ahhoz, hogy csökkenteni tudjuk a stresszt változásra van szükség. Megváltoztatni a régi válaszreakciónkat, valami újra.

bulbs-4550601_1920.jpgA stresszkezelésre néhány lehetőség:

  • Formálhatjuk a gondolkodásunk, kialakíthatunk pozitív képeket, de az is jó, ha feladjuk az irreális elvárásaink a tökéletes karácsony kapcsán (és persze sok más kapcsán is).
  • A nyugodt életvitel, az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás a csapból is folyik. Nem véletlen, itt is segít. Az ünnepek kapcsán azért hozzátenném, hogy a shoppingolást nem érdemes sportszerűen űzni, és az is sokat ad, ha nem zabálunk mindent össze az egymást érő családi vacsorákon.
  • Ha lehetőségünk van rá szüntessük meg magát a stresszforrást! Igen, sokszor van, amikor csak magunknak okozunk nehézséget. Sokszor van olyan is, amikor nem kérünk segítséget, pedig megelőzhetnénk vele egy fejfájást.
  • Kialakíthatunk különböző védelmi stratégiákat. Például azzal, ha jobban beosztjuk az időnket. Ezzel megelőzzük a reggeli dugót és állandó rohanást a csúszós utakon, így védekezünk az egésznapos feszültség ellen.
  • Az önfejlesztés által is formálhatjuk a válaszreakcióinkat.

Ezek mellett azért jó, ha szembenézünk a ténnyel, hogy stresszmentes állapot nincs. A címkézésről viszont dönthetünk és nyugodtan át is keretezhetjük a velünk történteket.

Kitartást az év végéhez!

Szakszon Zsanett
Junior tréner, tanácsadó

Hogy biztosan ne maradj le semmiről, kövess minket a közösségi médiában is: Facebook, LinkedIn, Meetup.com: Budapesten és Debrecenben. Iratkozz fel a hírlevelünkre is!

süti beállítások módosítása