LEGACY - JÖVŐBIZTOS SZERVEZETEKET ÉPÍTÜNK

Úristen, tényleg játszmák vannak a csapatomban?

2020. május 22. - Legacy Kft.

competition-3061507_600.jpgA vezetők egyik legnagyobb kihívása, amikor egy csapatban felüti a fejét a rossz hangulat és gyökeret vernek a negatív kapcsolati mintázatok. Az ilyen helyzetekre gyakran mondják, hogy emberi játszmák állnak a háttérben. Honnan tudhatod, hogy valóban erről van-e szó? És ha igen, mihez kezdhetsz vele?

A „játszma” egy olyan kifejezés, ami a pszichológiából átment a hétköznapi nyelvbe, és széles körben használatos az emberi kapcsolatok leírására. Azt mindenki tudni véli, hogy a játszma valami nem jó dolog, és hogy nehéz kikeveredni belőle – de mára kb. minden nehezebb személyközi helyzetre játszmát kiáltanak. Pedig vezetőként érdemes tisztán látni ezen a területen, mert azt tudod jól kezelni, amit értesz.

Szóval lássuk, mi is a játszma! Ez a tranzakcióanalízis (TA) egyik kulcsfogalma, Eric Berne úgy határozta meg, mint „kiegészítő, rejtett tranzakciók sorozata, amely előre látható kimenetel felé halad”. A gyakorlatban arról van szó, hogy a felszínen zajlik egy beszélgetés – ez a társadalmi üzenet szintje – miközben ezzel párhuzamosan a résztvevők valójában a legmélyebb pszichológiai szükségleteiket élik meg egy egyáltalán nem előrevivő módon. Történik mindez egy nagyon kiszámítható és ezért ismerős mederben a jelen helyzetre vonatkozó igazi tudatosság – a TA ezt úgy nevezi, hogy a Felnőtt énállapot tudatossága – nélkül.

Ha kívülről nézel egy ilyen helyzetet, azt érzed, hogy itt valami van, mert érzékeled a rejtett dinamikát. Ha pedig benne vagy, és valaki megállítaná a jelenetet, és megkérdezné, hogy mi lesz ennek a vége, pontosan el tudnád mondani. Könnyű leírni a dolgot úgy, hogy „Mindig az történik, hogy...” Ő beszól, én megsértődöm, ő bocsánatot kér, én bőgök, aztán összeborulunk, és megígérjük, hogy soha többet nem beszélünk egymással így. Aztán holnapután kezdjük elölről.

competition-3061509_600.jpgÍgy már könnyebb nem összekeverni a játszmát más, nehéz társas helyzetekkel:

  • Nem játszma többek közt a konfliktus, ami egyének (vagy csoportok) nézeteinek, szándékainak, érdekeinek szembenállása miatti ütközést jelent. Vagyis nem értünk egyet, mást szeretnénk, amit megbeszélhetünk több vagy kevesebb indulat mellett, de ez nem játszma.
  • Ugyanígy nem játszma a manipuláció sem, mert ott a dolgok a cél elérése érdekében tudatosan történnek szemben a játszmával, ami mindig a magas szintű tudatosságon kívül zajlik.

De mihez lehet kezdeni, ha valóban játszmáról van szó? Vezetőként két módon keveredhetsz afférba a játszmákkal: résztvevőként és szemtanúként – értsd megfigyelőként, amikor a szemed előtt zajlik a dolog.

A saját játszmásságod kapcsán a legeslegfontosabb azt elfogadnod, hogy a közkeletű megfogalmazással ellentétben nincs olyan, hogy „játszmáznak velem”. A kapcsolatok alakulásáért a felek 50-50%-ban felelősek, vagyis ha veled lehet játszmázni, akkor abban te bizony partner vagy. Ez nem hiba, pláne nem bűn – a teljes játszmamentesség inkább egy ideál, mint reális cél, de azért érdemes törekedni rá.

Ezért a feladatod ezekben a helyzetekben beüzemelni a jelenre vonatkozó – Felnőtt – tudatosságodat. Ezen keresztül meg tudod akadályozni, hogy végigfusson a jól ismert forgatókönyv. Ehelyett át tudod irányítani mindkettőtök – mindannyiótok – figyelmét arra, hogy mi történik épp, hogyan hoztátok ezt létre, és mire van szükségetek valójában ahelyett, ami van. „Nézd, én azt érzem, hogy rossz irányt vett a beszélgetésünk. Hogy hoztuk ezt létre? És mihez kezdjünk ezzel?”

Ha a csapatodban zajlik játszma, ismét a jelenre vonatkozó – Felnőtt – tudatosságodra lesz szükséged, mert a fő célod ugyanezt aktiválni a többiekben is.

Ha észleled a játszmát, és nem teszel semmit, hozzájárulsz annak fennmaradásához. De légy résen, hogy azzal, ahogyan beavatkozol, ne válj te is a játszma részesévé! Hogy tud ez megtörténni? Ehhez érdemes egy kicsit jobban megismerni a játszmák felépítését. Az egyik modell, a drámaháromszög szerint a játszmában három szerep van, és ezek mindegyike megjelenik: az Üldöző, az Áldozat és a Megmentő.

dramaharomszog_legacy.jpgEz nem azt jelenti, hogy feltétlenül hárman vagyunk a buliban, hanem hogy a résztvevők közül valaki valamikor ezeknek a szerepeknek megfelelően viselkedik. És kötelezően van egy csavar – ezt hívják a TA-ban átkapcsolásnak – amikor valaki az egyik szerepből átvált egy másikba. A látszólag kedves Megmentő a háta mögött jól kibeszéli és leminősíti Áldozatot, vagy az ordító Üldöző egyszer csak Áldozati könnyekben tör ki, amiért őt mindig mindenki ilyen helyzetbe hozza.

Amikor korábbi külső szemlélőként beavatkozol, és nem vagy elég tudatos, nagy a kockázata, hogy belépsz a játszmába és Megmentő – te mennyire érted, hogy itt mi zajlik, ők szegények meg nem, és majd te jól megoldod itt a helyzetet – vagy Üldöző – a mindenit már ennek a bandának, hogy még normálisan beszélni sem bírnak egymással – válik belőled.

Ehelyett a feladat itt is az, hogy kitegyük az asztalra, tudatosítsuk azt a folyamatot, amit mindenki érzékel, de nem beszélünk róla nyíltan. Kezdd azzal, hogy kimondod, amit tapasztalsz: „Szeretnék megbeszélni veletek valamit, mert én játszmát érzékelek itt a csapatban. Ti hogy látjátok ezt?” (Ha nem ismeri a csapat ezt a kifejezést, az is tökéletesen megteszi, hogy „rejtett dinamikákat” vagy „érdekesen megfogható feszültséget” érzékelek.)

Ne feledd, a cél a Felnőtt tudatosságot aktivizálni, amit a következő kérdések segítenek:

  • Mi történik most itt? Beszéljük meg!
  • Hogyan járultunk ehhez hozzá? – Figyelj rá, hogy mindenkiről beszélj, mert amint róluk beszélsz, vészesen közelíteni kezdesz ahhoz, hogy Üldöző váljon belőled.
  • Mi az, amit tanultunk ebből?
  • Hogyan fogjuk ezt legközelebb elkerülni?
  • Hogyan tartjuk egymást felelősségben abban, hogy ez legközelebb ne így legyen?

Fogadd el, hogy játszmák vannak, és törekedj rá, hogy leéíptsd őket! Ha a csapatodban érzékelsz játszmát, erősítsd meg a Felnőtt tudatosságodat, és arra támaszkodva tegyél lépéseket! Ha úgy érzed, nem állsz biztos talajon ebben a témában, ezért szívesebben dolgoznál a csapatod működésén szakemberekkel, keress meg minket bátran!

Nyíri Gabriella
Szervezetfejlesztő, tréner, coach

Hogy biztosan ne maradj le semmiről, kövess minket a közösségi médiában is: Facebook, LinkedIn, Meetup.com: Budapesten és Debrecenben. Iratkozz fel a hírlevelünkre is!