LEGACY - JÖVŐBIZTOS SZERVEZETEKET ÉPÍTÜNK

Legacy: A szervezetfejlesztés és mi

Segítség, új vagyok a csapatban!

2019. augusztus 30. - Legacy Kft.

door-1013696_1920.jpgEgy jól összeszokott csapatba bekerülni mindig kihívással teli időszak, kortól és szakmai tapasztalattól függetlenül, legyen akár szó egy munkahely váltásból adódó új környezetről, vagy egy új teamről a régi szervezetben. Melyek azok a dolgok, amelyekre érdemes odafigyelni új csapattagként? És mit tegyen a csapat?

Több könyv és blogcikk is foglalkozik azzal a témával, hogy melyek azok a lényeges pontok, amiket jó lett volna tudni, mielőtt belekezdünk abba az adott dologba: 12 dolog, amit jó lett volna tudni az esküvőm előtt, 12 dolog, amit jó lett volna tudni mielőtt szülők lettünk, amiket jó lett volna tudni költözés előtt, sulikezdés előtt, diéta előtt stb. A felsorolást a végtelenségig lehetne folytatni. És mi az, amire érdemes odafigyelni új csapattagként?

males-2506813_1920.jpgAz első dolog, hogy légy türelmes magaddal és a csapattal szemben! Tudom, lerágott csont, de gondolj bele! Új munkahely esetén, ha szakmailag is kihívásokkal találkozol, és még egy új csapatba is be kell illeszkedned, teljesen komfortzónán kívülre kerülsz. Természetesen módon ilyenkor az önbizalmad is csökkenhet, és nagyban számítasz a többiek (támogató) véleményére.

fax-1889016_1920.jpg

A vélemény kapcsán nagyon fontos, hogy kérj visszajelzést! Akár a többi csapattagtól, akár a felettesedtől. Külső szemmel hogyan kezelted ezt a számodra új helyzetet? Mit csináltál jól? Miben kellene fejlődnöd a jövőben? A visszajelzések segítenek, hiszen láthatod, milyen kritériumokat tartanak fontosnak a szervezetben, és melyek azok a pontok, amelyekben még hiányosságaid vannak. Ennek kapcsán fény derül a veled szemben támasztott elvárásokra is. Ezekre az elvárásokra különösen a beilleszkedés elején érdemes neked is reflektálnod melyeket tartod irreális elvárásnak, és kihangosíthatod azt is, miben szeretnél fejlődni.

discussion-1874792_1920.jpg

Aztán ott van a szervezeti kultúra, mit kell tenned, mit tilos tenned, milyen formális és informális szabályok vannak jelen a mindennapokban? Minél hamarabb sikerül átlátnod ezt az olykor szövevényes rendszert, annál hamarabb tudsz te is részesévé válni. Ezzel kapcsolatban is kiemelkedően fontos, hogy bátran kérdezz, tisztázzátok azokat a belső fogalmakat, kifejezéseket, amelyeket te nem értesz!

punctuation-marks-2999583_1920.jpgAz új csapattag sikeres integrálása azonban ugyanannyira múlik a csapaton, mint a belépő tagon. Kiemelkedően fontos a segítő és támogató attitűd, hiszen ez lerövidíti azt az időszakot, amíg a legújabb tag is megtalálja a helyét a csapatban, és saját stílusában ő is hasznosnak érezheti magát.

Minden csoport a megalakulásától kezdődően különböző fejlődési fázisokon megy keresztül, a csoport összeszokik, kialakulnak a közös normáik, és kialakul a tagokban a csoporthoz való tartozás érzése. Bruce Tuckman szerint a csoportalakulás fázisai a következők: alakulás, viharzás, normaképzés, működés (és felbomlás). Új belépő esetén a jól összeszokott tagok előbb-utóbb újra konfliktusba kerülnek egymással (viharzás), és csak miután feloldották a konfliktust és kialakították a saját normáikat újra (normaképzés), lesznek képesek a sikeres együttműködésre (működés/teljesítés). A vezető szerepe kiemelkedően fontos, mind a csapat újraformálódásában, mind a mihamarabbi integrálásban.

Jól látszik azonban, hogy egy új csapattag érkezésekor, mindenkinek szerepe van az integrálásában. Érdemes erre csapatként ránézni, mennyire volt sikeres ez a folyamat és mit fog a következő csapattag érkezésekor másképpen csinálni a team.

Ha csapatként ránéznétek erre és ehhez hasonló értékes szempontokra, és szívesen kapnátok szakmai zsűrinktől visszajelzést is ehhez induljatok az „Az év csapata” / „Az év agilis csapata” pályázatunkon. Jelentkezés és további információk a honlapunkon és a Facebookon.

Szakszon Zsanett
Junior tréner, tanácsadó

Hogy biztosan ne maradj le semmiről, kövess minket a közösségi médiában is: Facebook, LinkedIn, Meetup.com: Budapesten és Debrecenben.

süti beállítások módosítása