LEGACY - JÖVŐBIZTOS SZERVEZETEKET ÉPÍTÜNK

Legacy: A szervezetfejlesztés és mi

Küldj meghívót intimitásra!

A “Hogyan biztosítsd vezetőként a munkatársak 3 legfontosabb szükségletét?” című sorozatunk 2. része

2020. május 08. - Legacy Kft.

how_do_you_spend_your_time_600x330.png

Képzeld el, hogy holnap kapsz egy “extra” napot. Amikor a világon minden megáll, megnyomják a PAUSE gombot, nem nyomaszt semmilyen feladat, kötelezettség, határidő. Mit kezdenél ezzel az “extra” nappal? Hogyan töltenéd az IDŐ-t?

A válasz leginkább attól függ, hogy mi az, amiből mostanában kevés jutott és mi az, ami a személyiségedből adódóan feltölt, örömmel tölt el. Lehet, hogy már nagyon vágysz egy jó beszélgetésre valakivel, szívesen alkotnál valamit valakivel közösen vagy igazából bármilyen társasági kapcsolódás jól jönne. Vagy épp ellenkezőleg: lehet, hogy semmire sem vágysz jobban, mint hogy legyen egy „extra” napod, amikor végre csend van körülötted és legszívesebben kivonulnál a karanténos mindennapokból kicsit egyedül lenni…

Múlt héten a sztrók, vagyis az elismerés szükségletét vizsgáltuk meg, most az IDŐSTRUKTÚRA szükségletre nézünk rá.

Eric Berne, a sorozatunk alapjaként szolgáló Tranzakcióanalízis elmélet megalkotója szerint „az élet egyik legnagyobb problémája az idő struktúrálása”, vagyis annak a szükségletünknek a kielégítése, hogy az időt számunkra pszichológiai értelemben véve kielégítő módon töltsük el.

Mitől lehet számunkra kielégítő az idő eltöltése? Leginkább attól, hogy milyen sztrókokra vágyunk és hogy ezekért milyen kapcsolati kockázatot vagyunk hajlandók vállalni. Az, hogy mit kezdünk a rendelkezésünkre álló idővel, vagyis az „időstruktúrák” kapcsolati szempontból történő beazonosítása segít a megértésben.

stay_safe.png

Berne 6 féle időstruktúrát azonosított és állított sorrendbe annak mentén, hogy milyen mennyiségű sztrók cserél gazdát az adott struktúrában. Ahogy haladunk lefelé, nő a sztrókok száma és ezzel együtt nő a pszichológiai kockázat is:

Visszavonulás: Amikor nem lépek interakcióba senkivel. Így sztrókot sem kapok kívülről, ezért ebben nincs pszichológiai kockázat, nem vagyok sebezhető. De az a kockázatkerülés magányossá, elszigetelté is tehet, ha nem merek belőle kilépni.

Rítusok: Ismerős normák mentén kapcsolódunk (pl: köszönés, kézfogás, üdvözlések). Ad egyfajta biztonságot: ha én nyújtom a kezem, ő is fogja. Itt tudunk sztrókot begyűjteni viszonylag alacsony kockázattal, hiszen egészen kiszámítható a másik reakciója. Jó indulás egy kapcsolatban, de érzelmileg sivár, ha itt maradunk.

Időtöltés: „Félrituális” kapcsolódás. Mindenkit érintő chit-chat, small-talk, party kommunikáció. Ennek is van egyfajta ismerőssége, kiszámíthatósága. A dolgokkal kapcsolatban nem csinálunk semmit, csak beszélünk róla. Közepes sztrók mennyiség, laza és felszínes, miközben „teszteljük” a kapcsolatot, hogy léphetünk-e tovább. Erre kaphatunk megerősítést vagy visszautasítást is, ami közepes pszichológiai kockázatot hordoz.

go_for_more.png

Aktivitások: Valamilyen közösen elvégzendő cselekvés, cél, feladat kapcsán jövünk össze. Nem csak beszélünk a dolgokról, hanem cselekszünk is. Jól jön, hogy sok feltételes pozitív vagy akár konstruktív negatív sztrókot kaphatunk, de megvan a kockázata a destruktív negatív sztrókoknak is (ha pl. elmarasztalnak, kritizálnak).

Játszmák: Berne szerint a negítv sztrók is jobb, mint a semmilyen. A játszákban ezeket gyűjtjük be szép számmal, ha már máshogy nem ment. A kapcsolódásunkat rejtett motívumok mozgatják, vagyis más történik a „felszínen” és másról szól a történet valójában. Ezt tudat alatt mindketten tudjuk és többnyire jól ismerjük a „negatív nyereségű” végkifejletet is. Furcsa, de pont ez az ismerős forgatókönyv ad ebben egy biztonságérzetet, ezért ismételjük, miközben a kapcsolat újra és újra sebződik és távolodunk egymástól. (A játszmákról 2 hét múlva külön cikkben írunk majd).

Intimitás: Az előzőekhez képest egy teljesen más minőségű időstruktúra. Más terminológiában ezt szoktuk pszichológiai biztonságnak is nevezni. A teljes bizalom jellemzi, nyíltan fordulunk egymás felé, önmagunkat adjuk. Őszintén kifejezzük érzéseinket: örömünket, félelmeinket, dühünket vagy szomorúságukat. Kérjük, amire szükségük van, visszautasítjuk amire nincs.
(A Tranzakcióanalízisben az intimitás ezt jelenti, nem a bensőségességet és a harmóniát.)
A legtöbb sztrókot adó és a legnagyobb kockázatú időstruktúra. Sebezhetővé válok, mivel nem kiszámítható a másik fél reakciója, mert nem berögzött kapcsolati mintákat követünk. És pont ezért nagyon értékes pillanatok ezek.

quarantine_and_connect.png

Hogyan aktuális ez most?

Amikor a dolgok rendben mennek, az ébren töltött időnk során vélhetően minden megtalálható a fenti struktúrák közül. Volt eddig egy megszokott időstruktúránk, vagyis volt annak egy fajta menete, hogy mit kezdünk a rendelkezésre álló idővel.

Most sokan azt élhetik meg, hogy jóval több időt kell visszavonultságban tölteniük, mint amennyit ők ebből szeretnek. Mások a munkájuk mellé kaptak még 2-3 iskolás gyereket, egyik Zoom meetingről ugranak a másikba, hetek óta aktivitásban vannak, alig van idő a visszavonulásra és az intimitásra.

Azzal, hogy megismertük a modellt, legyen figyelmünk a saját és a környezetünk (családunk, munkatársaink) szükségleteire. Bármelyik időstruktúrát be tudjuk üzemelni egy kapcsolatban azzal, hogy elkezdjük csinálni. Vihetjük a kapcsolódást az aktivitás vagy a fecsegés felé, kivonulhatunk vagy éppen kezdeményezhetjük a játszmát is. (Bár az utóbbit jobb elkerülni és megtanulni, hogy hogyan tudjuk a sztrók igényünket máshogyan kifejezni és kielégíteni.) Ha figyelünk rá, a másik fél reakcióján felmérhetjük az ő igényét is.

Intimitásból biztosan hányunk van. Nem véletlenül terjedt el, hogy ne csak a munkáról beszéljetek, hanem arról is, hogy ki hogy van.  Ha a munkatársad vagy családtagod őszintén feltárja a gondolatait, érzéseit vagyis vállalja a kockázatot és sebezhetőséget az egy nagyon fontos pillanat. Ez a bizalom és az intimitásra törekvés jele. Ha azonban ez nem történik meg „magától”, de érzed, hogy fontos és értékes lenne a kapcsolat szempontjából és a saját igényeid mentén, akkor nincs más út, mint hogy Te mész elsőként: vállald a kockázatot, őszintén mond el, ami benned van, fejezd ki az érzéseidet és ezzel nyiss utat! Küldj meghívót intimitásra!

Sorozatunk következő részében a pozíció igénnyel foglalkozunk. Ha szívesen hallanál róla élőben, tarts velünk a keddi (2020. 05. 12. 17:30) Jövőbiztos beszélgetésen (ingyenes és 30 perc, részletek itt)! Vagy olvasd el a következő posztot is jövő pénteken! 

Csikós Tamás
szervezetfejlesztő, tréner, coach

Hogy biztosan ne maradj le semmiről, kövess minket a közösségi médiában is: Facebook, LinkedIn, Meetup.com: Budapesten és Debrecenben. Iratkozz fel a hírlevelünkre is!

süti beállítások módosítása