LEGACY - JÖVŐBIZTOS SZERVEZETEKET ÉPÍTÜNK

Legacy: A szervezetfejlesztés és mi

Teremts kapcsolatot kíváncsisággal!

2020. november 27. - Legacy Kft.

gears-5688996_600.jpgAz emberek közötti kapcsolatteremtés legkézenfekvőbb és legközvetlenebb módja a beszélgetés. Erre épülnek a családi, baráti és munkahelyi kapcsolataink is. De mitől jó egy beszélgetés? Hogyan éri el ezt a célt?

Gondold végig, hogy a legutóbbi néhány percnél hosszabb beszélgetésedben hogyan voltál jelen. Mi volt benned, miközben a másik fél beszélt? Miért figyeltél? 

Azért figyelek, hogy győzhessek

Ismerős, igaz? Beszélgetésben, vagy éppen egy vitában vagyunk. Hallom, amit mondasz, követem is, de közben végig azon gondolkozom, hogy mi lesz majd erre a válaszom. Amikor egy pillanatra megállsz már indul is a válasz (vagy épp meg sem kell állnod, mert közbevágok). Érvek, ellenérvek, magyarázatok, cáfolatok. Azért figyelek, hogy megtaláljam a gyenge pontot abban, amit mondasz és a megfelelő pillanatban felülkerekedjek egy jól irányzott ellenérvvel. A célom a győzelem, a saját érveim, gondolataim, megoldásom érvényre juttatása.

Lehet ennek helye egy vitában, de a valóságban jóval többször alkalmazzuk. Amikor például a beszélgetőtársunk történetéről egy saját, még jobb hasonló történet jut eszünkbe, amit sietünk megosztani és ezzel besöpörni az “Enyém jobb, nagyobb, izgalmasabb, meghökkentőbb...” kétes győzelmét. A győzelem a miénk lehet, de valamit elveszítünk...

business-idea-3175803_1920.jpgAzért figyelek, hogy megoldást adjak

Ebben is voltunk már sokszor. A beszélgetőtársam épp egy problémáról, nehézségről mesél, aminek a megoldása teljesen nyilvánvaló, csak ő nem látja még. A segítő szándék vezérel akkor, amikor kéretlenül, akár közbevágva be is dobom: “Gondoltál már arra, hogy…?” vagy éppen “Szerintem azt kellene csinálnod, hogy…”

A valóságban azonban a felületes információk alapján megtalált kéretlen megoldási ötletek ritkán segítenek. Bár segíteni szeretnénk, tudat alatt itt is az a cél, hogy “az ÉN megoldásom legyen az, ami megoldja a TE problémádat”. Miközben a másik fél megtalálhatja a saját megoldását is, ha ötletek helyett valódi figyelmet kap.

 Ezek szerint soha többé ne adjak tanácsot? Nem erről van szó, ennek is megvan a helye egy beszélgetésben, de csak egyetlen esetben: ha a beszélgetőtársunk azt kérdezi, hogy “Szerinted mit csináljak? Te mit csinálnál a helyemben? Mit javasolsz?”

Azért figyelek, hogy tanuljak

Talán ez a legnehezebb. Teljesen elengedni a saját gondolataimat, ötleteimet és teljes mértékben Rád figyelni. Felébreszteni magamban a gyermeki kíváncsiságot és minél többet akarni megtudni Rólad. Nem tolakodóan, faggatódzóan, hanem épp annyira, amennyit még meg akarsz velem osztani.

Mindenki szeret magáról beszélni. Az előző két eset is arról szól, hogy hogyan tudom magamra irányítani a figyelmet a beszélgetésben. Az őszinte kíváncsiság azonban megadja a lehetőséget a beszélgetőtársamnak, hogy a figyelem rajta maradjon. Cserébe én viszont tanulhatok róla, a gondolkodásáról, érzéseiről és ezzel lehetek több.

webinar-3199164_1920.jpgHogyan maradj kíváncsi? Ahelyett, hogy saját történeten, véleményen, megoldáson töröd a fejed, miközben hallgatsz valakit inkább kérdezz! Sokat. És hallgasd végig a választ! És kérdezz újra! Tegyél fel nyitott, kérdőszóval kezdődő kérdéseket, amire nem csak igennel vagy nemmel lehet válaszolni. “Tetszett a film?” helyett “Milyen volt a film?” kérdés sokkal több válasz lehetőséget ad neki és ezáltal sokkal több tanulási lehetőséget ad neked.

“Aki kíváncsi, az hamar megöregszik!” talán ez a mondás is ismerős és régóta sugallja, hogy nem kell kérdezősködni, nem kell más dolgába “beleütni az orrod”. Szerintem nincs igaza. A kíváncsiság építi az emberek közötti kapcsolatot. A több és tartalmasabb kapcsolat pedig boldogabbá tesz. Ha pedig boldogabb vagy, akkor nem öregszel!

A figyelem 3 céljáról Tom Henschel - Look and Sound of Leadership podcast-ben hallhatsz többet.

Ha úgy érzed, hogy szívesen hallgatsz másokat egy beszélgetésben, akkor lehet, hogy épp egy coachképzés segíthet ebben még jobbá válnod.

Csikós Tamás
szervezetfejlesztő, tréner, coach

Hogy biztosan ne maradj le semmiről, kövess minket a közösségi médiában is: Facebook, LinkedIn, Meetup.com: Budapesten és Debrecenben. Iratkozz fel a hírlevelünkre is!

süti beállítások módosítása