LEGACY - JÖVŐBIZTOS SZERVEZETEKET ÉPÍTÜNK

Hányszor csináljátok még, ami nem működik?

2020. szeptember 25. - Legacy Kft.

garbage-3259455_600.jpgNem sikerült? Meg kell próbálni újra! Logikusnak tűnik, mégsem mindegy, hogy hogyan csináljátok: előre mentek, vagy csak körbe-körbe?

Tovább

Hogyan alakíts ki tulajdonosi hozzáállást a csapatodban?

A felhatalmazás és a felelősségvállalás egészséges viszonya egy igaz történet alapján.

2020. szeptember 11. - Legacy Kft.

tulajdonosi_szemlelet_nyito.jpgMarketinges Gábort kedd reggel egy email várja a postafiókjában Ügyvezető Zoltántól: 
“Kedves Gábor, kérlek kezdjük el a Nagy Rendezvényünk kampányát mától, ezek lesznek a kulcs üzenetek, amiket itt meg itt, így és így kell megjelentetnünk. Előre is köszönöm, Zoltán”
Gábor átolvassa a kulcs üzeneteket és valami nem stimmel neki. “Ezek nem fognak passzolni a célcsoporthoz, nem ismerik ezt az utalást, nem fog működni…” - gondolja. Kapott egy konkrét feladatot és van egy szakmai véleménye arról, hogy a feladat végrehajtása nem igazán fogja segíteni a feladat célját. Mit tehet Gábor?

Tovább

3 tipp a Development Center (DC) sikeréhez

2020. szeptember 04. - Legacy Kft.

nyito_meeting-1453895_v2.jpgA Development Center (későbbiekben DC) egy jól bevált fejlesztési eszköz, amely segítségével a munkatársak kompetenciáit tudjuk mérni. Ezt a módszert szervezeten belüli értékelésre használjuk, azt nézi, hogyan fejleszthető az egyén, az elvárt követelmény szerinti szintre. Lehet ez objektív megközelítésű értékelési forma, vagy akár belső kiválasztás eszköze.  Bármi legyen is a célkitűzés, a tapasztalataink azt mutatják, hogy egy erős és objektív megközelítés párosítva egy reflektív és magával ragadó élménnyel nagyban elősegíti a résztvevőknek önmagukból kihozni a legjobbat – ami egyben a szervezet fejlődését, növekedését is támogatja. 

Tovább

Tréner vagy tanácsadó – ez itt a kérdés!

2020. augusztus 23. - Legacy Kft.

question-mark-5450222_640.jpg

Sokan megkérdezik, mi a különbség a „sima tréner” és a tréner-tanácsadó között. Szívesen osztjuk meg, hogy szerintünk mi, de gyorsan leszögezem, hogy ez nem egy hivatalos definíció, mi a magunk számára így tettük érthetővé ezt a két nagyon más működést. Mind a kettőnek van létjogosultsága, a piac igényli mind a kettőt, de igaz, ami igaz, minket a tréner-tanácsadói munka jobban motivál, és jobban is hiszünk benne.

Tovább

A tizenharmadik tündér: a nagy szervezeti mumus

2020. augusztus 21. - Legacy Kft.

women-5435551_1920.jpgKi emlékszik még gyerekkorából a tizenharmadik tündérre? Na szép, biztosan sokan megfeledkeztetek róla. Pontosan így történt ez a mesében is. Pedig ő az, akit ha elfelejtünk meghívni a lakomára, átkot bocsát ránk, hogy Csipkerózsika ujját megszúrja majd az orsó, és meghal. (Hála egy másik tündér mentőakciójának, csak hosszú álomra szenderül a birodalom többi lakójával együtt.*) Jobb lesz vigyázni, mert ha egy fontos vendégről megfeledkezünk, az komoly következményeket vonhat maga után. Mi köze Csipkerózsikának és a tizenharmadik tündérnek a fejlesztői munkához? Több, mint gondolnád.  

Tovább

Döntések bűvkörében

2020. augusztus 07. - Legacy Kft.

toy-5441455_1920.jpgMit egyek ebédre, rizs vagy tészta? Mit nézzünk a moziban? Melyik jelöltet vegyük fel a két nagyon ígéretes közül? Hova menjünk nyaralni? Ki megy el a boltba bevásárolni? Milyen autót vásároljak? Melyik iskolába írassuk a gyerekeket? Döntések, döntések, döntések. Mindennaposak, egyesek egyszerűbbek, egyesek bonyolultabbak, de azon gondolkoztál már, hogy vajon mi alapján hozunk döntést, és hogy milyen hibákat lehet elkövetni ilyenkor?

Tovább